peterwilmaportugal.reismee.nl

Fatima Tomar

Vandaag 9 juni opgestaan in Fatima en een goed ontbijt tussen de gelovigen en je zou bijna katholiek worden en op het pliein voor de kathedraal was het al vroeg zwart van de mensen. De dag begon goed en hebben eerst een grot bezocht tot wel 300 m onder de grond.De Gruta de Mira de Alre zijn de grootste grotten in Portugal en ontdekt in 1947. De Grotten van de oude molens staan met elkaar in verbinding met een totale lengte van 4 km. Het traject telt 683 treden die spiraalsgewijs afdalen. Geliukkig was het aangenaam in de grotten met zelfs een watervval en fonteinen. Wat ook een voordeel was dat naar boven een lift aanwezig was. Uiteindelijk moesten wij nnog wel een stuk lopen naar de auto en dat was niet vlak.

Vervolgens doorgereden naar Tomar, wel weer 40 minuten rijden en moesten op tijd in het hotel zijn om de wedstrijd te zien.Tomar, ligt aan de voet van een beboste heuvel aan de oevers van de Nabao. Boven op de heuvel verrijst een burcht die in de 12 de eeuw is gebouwd door de tempelorde. In het kasteel bevindt zich het Convento de Cristo, een parel die werd opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het kasteel was deels nog goed bewaard gebleven en veel nog in de oude staat met veel zalen en andere onderkomens.

Na ongeveer 1,5 uur dt hebben rondgelopern op weg naar Fatima naar het hotel om de wedstrijd te volgen in de tuin. Het was droog en zon en dat was het beeld niet gunstig en nog twee andere stellen kwamen kijken. Helaas de afloop niet goed en zijn vervolgens een etenstent gaan zoeken met een ander stel en kwamen uit in het restaurant van een vroegere voetballer van Benfica, Rui. Daar bakkeljouw gegeten en was goed maar gelijk ook de wedstrijd van Portugal naar Duitsland gekeken, en ook nu weer huilende mensen. Maar goed het was niets anders en nog laat in het hotel een afzakker genomen. De andere heer was jarig en dat hebben wij nog gevierd.

Echt weer een vakantie dag en al in de avond regen ook tijdens de mis op het grote plein voor de kerk. Dit was het einde van een bewogen dag en nu maar hopen dat a.s. woensdag de wedstrijd beter is , ieder geval het resultaat, maar dan zij wij al thuis.

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!